OKTAY ÇINAR  - TÜRKÇE ÖĞRETMENİ

OKTAY ÇINAR - TÜRKÇE ÖĞRETMENİ

20.06.1978 tarihinde İstanbul’da doğdu.

İlkokulu İstanbul Bağcılar’daki  Münir Nurettin Selçuk İlkokulunda, ortaokulu, İstanbul Bağcılar’daki Uçanevler Ortaokulunda okudu.

Lise öğrenimini İstanbul Bakırköy´deki Bakırköy Ticaret Lisesinde tamamladı.

1996-2000 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden lisans diploması ile mezun oldu. Halen Marmara Üniversitesi Türkiyât Araştırmaları Enstitüsü Türk Dili bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

2000 yılında Bağcılar Güneşli Ortaokulunda Türkçe öğretmeni olarak ilk görevine başladı. Bu okulda 12 sene görev yaptı.

2012-2017 yılları arasında Bağcılar Hayreddin Karaman Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde Türkçe öğretmeni olarak görev yaptı.

2017-2018 eğitim-öğretim döneminden itibaren Güngören İTO Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde Türkçe öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.