GÜNGÖREN İSTANBUL TİCARET ODASI KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ OKUL TARİHÇESİ

01.12.2021 1132

Okulumuz Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün 16.09.1993 tarih ve 423,1 YTR.ŞB.MD-142 sayılı emirleri ile 1993-1994 eğitim-öğretim yılında İngilizce, Almanca ve Fransızca Hazırlık Sınıfları olmak üzere Güngören Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak eğitimöğretime başlamıştır. Okulumuz 2014-2015 eğitim-öğretim yılı itibariyle Türkiye'de İngilizce hazırlık sınıfı programını uygulayan 7 (yedi) okuldan birisi olarak proje okulları arasındaki yerini almıştır.2014-2015 Öğretim yılına kadar kız ve erkek öğrencilere hizmet etmekte olan okulumuz bu yıldan itibaren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olmuştur. Çağın gereklerine cevap veremeyen eski okul binamız Eylül 2014'te yıkılarak yeni okul yerleşkesinin inşasına başlanmıştır. Yedi bloktan oluşan yerleşkede; 38 derslik, 156 kişilik devlet parasız yatılı öğrenci yurdu, bir adet kapalı spor salonu, acık spor tesisleri, 400 kişilik yemekhane ve mutfak; 450 kişilik profesyonel konferans salonu ve fuaye alanı; bir adet cep sineması, 8 adet laboratuvar ve kütüphane binası; iki katlı uygulama mescidi ve üç katlı kapalı otopark mevcut olup eğitim yerleşkemiz 02.01.2017 tarihinde hizmete girmiştir. Okulumuz, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 32.maddesi uyarınca; imamlık, hatiplik ve Kuran kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesinde uzman ve görevli elemanları yetiştirmek üzere, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesince açılan ortaöğretim sistemi içinde hem mesleğe hem de yüksek öğrenime hazırlayıcı programlar uygulayan bir öğretim kurumudur. Güçlü eğitim kadrosu ile geçmişten günümüze başarıları ile temayüz eden okulumuz 2000 yılında ÖSS sınavında Türkiye birincisi çıkarmıştır. Okulumuz mezunlarının yüzde kırkı ilahiyat alanını; yüzde altmışlık bölümü ise başta Tıp Fakültesi olmak üzere Sağlık Bilimleri; Mühendislik Bilimleri ve Eğitim Fakültelerini tercih etmektedir. 2014–2015 öğretim yılına kadar kız ve erkek öğrencilere hizmet vermekte olan okulumuz o yıl itibariyle Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak eğitimine devam etmektedir. 2017–2018 eğitim-öğretim yılından itibaren bünyemizde İmam Hatip Ortaokul kısmı açılarak eğitimine devam etmektedir. Lisemizde 156 öğrenci kapasiteli devlet parasız yatılılık öğrenci yurdu bulunmakta olup, 2017–2018 eğitim-öğretim yılında öğrencilerin hizmetine girmiştir. 22,50 metrekarelik alanda 7 bloktan oluşan okulumuzda; 38 adet sınıf bulunmakta olup, faal halde 30 tane sınıf vardır. Bu sınıfların 8 tanesi İmam Hatip Ortaokul, 5 tanesi Hazırlık sınıfı, 4 tanesi 9. sınıf, 4 tanesi 10. sınıf, 4 tanesi 11. Sınıf, 5 tanesi de 12.sınıfa aittir. Okulumuzda Fizik-Kimya-Biyoloji (2'şer adet ) Bilgisayar ve Yabancı Dil olmak üzere toplam 8 adet laboratuvar vardır. Lisemizde bir adet kapalı bir spor salonu, bir adet uzakdoğu sporları salonu cep sineması, konferans salonu, resim atölyesi, robotik kodlama atölyesi, 2 adet kütüphane, 2 katlı mescit, İngilizce etkinlik odası, Hafızlık etkinlik odası, müzik atölyesi ve üç katlı otopark bulunmaktadır.