IGCSE Uluslararası Ortaöğretim Sertifikası

24.01.2022 633

IGCSE NEDİR?

IGCSE yani International General Certificate of Secondary Education programı, başta İngiltere olmak üzere dünya genelinde geçerliliği olan lise programıdır. IGCSE geçerli olduğu ülkeler arasında İngiltere, Fransa gibi Avrupa'nın önde gelen devletleri yer almaktadır. IGCSE kimler katılabilir sorusuna verilebilecek en nitelikli yanıt yurt dışı eğitim olanaklarından yararlanmak isteyen öğrencilerdir. Bu bilgi ışığında IGCSE programının, lise öğrencilerini akademik öğretim hayatına hazırlamakla birlikte kültürler arası düzeyde bir öğrenci hayatı yaşamalarına da olanak verdiğini söylemek yanlış olmaz.

Okulumuzda da 9. sınıftan itibaren yeterliliğe sahip gönüllü öğrencilerden oluşan sınıflarımız iki yıllık eğitimden sonra bu sınava girmektedir.

IGCSE Amacı ve Faydaları Nelerdir?

IGCSE genel olarak öğrencileri uluslararası akademik hayata hazırlama amacıyla düzenlenen bir küresel eğitim programıdır. Özellikle uluslararası düzeyde eğitim almak isteyen öğrencilerin: SAT, ACT, IELTS, TOEFL, CPE sınavları gibi zorlayıcı yabancı dil ve yeterlilik sınavlarına hazırlanmasına yardımcı olur. Uluslararası diplomalar almak isteyen öğrencilerin bu tarz sınavlara yönelik yetkinlik kazanmasına olanak veren IGCSE programı, aynı zamanda öğrencinin eğitim almak istediği alanda akademik olarak güçlendirilmesini amaçlar. Bunun yanı sıra lise eğitimini IGCSE programına dahil olarak tamamlayan öğrencilerin yabancı dilde öğretim veren üniversitelerin, hazırlık eğitimlerini atlama şansı bulunmaktadır.

WHAT IS IGCSE?

IGCSE, International General Certificate of Secondary Education program, is a high school diploma program which is valid throughout the world, especially in England. Among the countries in where IGCSE is applicable, are the leading states Europe such as England and France. The most qualified answer to the question of who can attend the IGCSE is the students who want to benefit from the overseas education opportunities. In the light of this information, it would not be wrong to say that the IGCSE program not only prepares high school students for academic life, but also allows them to live a student life at an intercultural level.

In our school, starting from 9th grade, volunteer students who are successful take this exam after two years of education.

What are the IGCSE's Purpose and Benefits?

IGCSE is a global education program designed to prepare students for international academic life in general. It especially helps students who want to study at an international level: to prepare for challenging foreign language and proficiency exams such as SAT, ACT, IELTS, TOEFL, CPE exams. The IGCSE program, which allows students who want to obtain international diplomas to gain competence for such exams, also aims to empower the student academically in the field of study. In addition, students who have completed their high school education as part of the IGCSE program have the chance to skip the preparatory education of the universities that teach in a foreign language.